Näitä leivoksia teen kerran, pari kesässä marja-aikaan. Myös vadelmista tulee tosi ihania.
Mansikkaleivokset
Pohja:
100 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoa tai ohrakasta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
100 g vaniljaista tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g suklaata
Päälle:
Mansikoita ( tai vadelmia)
Kiille:
2 dl mansikkasiideriä tai mehua
1 dl hyytelösokeria
1. Sekoita voi ja fariinisokeri. Älä vaahdota.
2. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.
3. Pyöritä taikina tangoiksi ja jaa 16 palaksi ( riippuu vähän vuuista ), palat palloiksi ja painele taikina leivosvuuan pohjalle ja reunoille. ( Vuokiin pitäisi laittaa kuivia herneitä folion tai leivinpaperin päälle, ettei reunat valahda alas paiston aikana tai tehdä jonkinlaiset foliohässäkät. Olen paistanut nämä ilman niitä )
4. Paista 200 asteessa n. 15 min.
5. Norjista juusto vatkaten, lisää vaniljasokeri ja sulatettu, jäähtynyt suklaa. Laita jäähtyneille pohjille seosta. ( Laitoin seoksen muovipussiin ja pursotin leivospohjille )
6. Päälle mansikanpaloja ja kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan.
Salaisuus on leivoksen sisällä. Suklaahan voi olla myös valkosuklaata tai mukana vaikkapa minttusuklaata. Tai tuorejuusto appalsiininmakuista.
Kommentit