Tein tyttäreni lempiherkkua, tiikerikakkua. Sai sitä muutkin syödä : )
Tiikerikakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Lisäksi:
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten taikinaa.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.( Vähensin hieman kaakaojauheen määrää ja laitoin tummaa suklaata rouhittuna ) Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan eriväriset taikinat kerroksittain. Nostele haarukalla keskeltä taikinaa aina ylöspäin, jotta saat tiikeriraidoituksen.
5. Paista kakkua 175 asteessa 50-60 min
Laitoin tähän aika runsaasti tummaa taikinaa. Koristelin valkosuklaalla ja suklaasydämillä.
Kommentit