Ennen varsinaisia joulukakkujen leipomisia halusin testata kuorrutetun hedelmäkakun tekoa.

1086596.jpg

Joulun hedelmäkakku (Kotilieden uusi leivontakirja)

250 g voita tai margariinia

250 g sokeria ( 2 1/2 dl)

5 kananmunaa

250 g kuivattuja hedelmiä (vaaleita rusinoita,papaijaa, ananasta, aprikoosia, sukaattia, kirsikoita)

2 tl leivinjauhetta

250 g vehnäjauhoja ( 4 1/2 dl)

2 rkl konjakkia, mantelilikööriä tai sitruunamehua

 

1. Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita jauhojen joukkoon.

2. Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita välillä hyvin ja lisää lusikallinen vehnäjauhoja, niin kananmunat sekoittuvat hyvin taikinaan. Lisää jauhot hedelmineen taikinaan. Mausta taikina parilla lusikallisella konjakkia, mantelilikööriä tai sitruunamehua.

3. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja korppujauhota tarvittaessa. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 60 minuuttia. Pienennä loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla.

4. Anna kypsän kakun hetken jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.

Hedelmäkakku säilyy hyvin ja sen maku paranee muutamassa päivässä. Säilytä kakkua viileässä esimerkiksi folioon kiedottuna. Voit koristaa kakun sokerilla maustetussa portviinissä, madeirassa tai manteliliköörissä keitetyillä hedelmillä (ananas, aprikoosi, kirsikat)

Koristelin valmiin kakun sokerimassalla ja marsipaaniruusuilla ja -lehdillä sekä sokerihelmillä. Ripsautin vielä hieman tomusokeria antamaan lumista tunnelmaa.

1086614.jpg