Huomenna olen menossa siskolleni ja pitäähän kakku tehdä tuliaiseksi. Nyt tässä saumassa mainitsen, että minulla on kolme sisarusta, kaksi isosiskoa Mape ja Make sekä pikkusisko Mini. Minä siinä välissä eli Ebe. Näitä nimiä olemme keskenämme käyttäneet jo pitkään. Varmasti törmäätte heihin kirjoituksissani jatkossakin, sillä rakastamme hyvää ruokaa ja pippaloita. Meillä on ollut sushibileet, espanjalaisteema, uudenvuodenbileitä, pääsiäislammaskeittokattaus jne. Harmi ettei niistä pahemmin ole kuvia, mutta jatkossa korjaamme asian.

Tässä ensin kuva kirjasta Makujen Maailma: Leivonnaiset ( WEILIN+GÖÖS ), josta ohje on.

640660.jpg

Ohje:

150 g voita tai margariinia

2 1/2 dl sokeria

3 munaa

1dl ohrakasta tai perunajauhoa

4 dl vehnäjauhoa

3rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl vahvaa kahvijuomaa

1 dl kermaa

Kostutukseen:

1/2  dl kirsikkalikööriä ta vedellä laimennettua kirsikoiden lientä ( käytin rommikirsikoiden lientä laimennettuna )

Täyte ja kuorrutus:

1 dl smetanaa ( käytin vaniljatuorejuustoa kun unohdin ostaa kaupasta smetanaa  )

3 rkl sokera ( laitoin vähän vähemmän )

2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

3-4 dl viipaloituja, tuoreita kirsikoita ( käytin myös rommikirsikoita )

1. Vaahdota rasva ja sokeri

2. Lisää munat yksitellen reippaasti vatkaten taikinaa

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerma-kahvin kanssa

4. Paista rengasvuoassa 175 asteessa noin tunti, jäähdytä

5. Vaahdota smetana ja sokeri, lisää lopuksi vaahdotettu kerma

6. Jaa kakku kolmeen osaan, kostuta, levitä väleihin kirsikkaviipaleita ja täyteseosta

7. Kuorruta kakku ja koristele esim.suklaarouheella ja kirsikoilla ( laitoin wienernougatcrushia, kirsikoita ja aikaisemmin tehtyjä suklaaperhosia )

Tässä valmis kakku

640663.jpg

Lisäys:

Koska matkaa oli parisataa kilometriä, piti kakku saada kylmänä perille. Näin se onnistui hyvin.

646848.jpg

Ja kakku oli ihan ok matkasta huolimatta. Murentakaan ei jäänyt tähteeksi. Tosin oli kyllä syöjiäkin monta : )

646843.jpg