Tämä ohje on kirjasta Kotilieden uusi leivontakirja
Kirsikkatorttu
Pohja:
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl jauhettua mantelia
1 dl sokeria
1 kananmuna
Täyte:
250 g kevyttuorejuustoa
200 g jugurttia tai ranskankermaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
noin 5 dl kirsikoita (laitoin vähän mukaan myös rommikirsikoita)
1. Nypi margariini, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi. Lisää jauhettu manteli, sokeri ja kananmuna. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja anna taikinan olla viileässä puolisen tuntia.
2. Levitä taikina piirakkavuokaan (läpimitta 26-28 cm) ja sen reunoille (minulla oli pienempi vuoka ja reunasta tuli vähän liian paksu). Poista kirsikoista siemenet ja sirottele kirsikat taikinapohjalle. Sekoita tuorejuusto, jugurtti, sokeri, kananmuna, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kaada seos kirsikoiden päälle
3. Paista 175 asteessa noin 45-55 min kunnes piirakka on kypsä.
Kirsikoiden asemesta voit käyttää esim. raparperinpaloja tai mustikoita.
Kannattaa piirakan antaa rauhassa jäähtyä. Olin malttamaton ja piti saada maistaa. Täyte olikin vielä löysää, mutta oli minusta tosi hyvää. Muutamat rommikirsikat antoivat vähän potkua. Pidän esim. rommin mausta leivonnaisissa vaikken itse juomia juo laisinkaan.
Kommentit