Tätä omenakakkua pikkusiskoni on tehnyt usein. Aivan ihanaa. Alkuperäinen ohje on Anna-Leena Härkösen kirjasta Sopan syvin olemus. Tässä oma versio : )

906288.jpg

Omenakakku

Aineet:

200 g margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

n. 1/2 litraa pilkottuja omenanpaloja

n. 1/2 dl calvadosta

1 tl kanelia

 

1. Sekoita omenanpalat ja calvados sekä kaneli keskenään valmiiksi maustumaan. Calvadosta voi lisätä tarpeen mukaan tai sen voi jättää poiskin taikka korvata jollain muulla.

2. Sulata margariini ja sekoita sokeri siihen. Ei tarvitse vatkata.

3. Sekoita kananmunat (ei kuumaan) margariini-sokeriseokseen.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.

5. Lisää maustuneet omenanpalat taikinaan ja sekoita.

6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n.50 min.

 

Tein kolme pienempää kakkua. Tässä yksi niistä.

906294.jpg