Kohtuus kaikessa, myös herkuttelussa. Välillä voi tehdä kevyempiä herkkuja omantunnon rauhoittamiseksi : )

961461.jpg

Pikkusydän

Pohja:

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl fruktoosia

1 kananmuna

30 g huoneenlämpöistä margariinia

(minulla oli tässä valmis,  pakasteesta otettu, aikaisemmin tehty kakkupohja, ei tämän ohjeen mukainen)

 

Päällä:

5 liivatelehteä

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 dl fruktoosia

2 dl piimää (laitoin rasvatonta hyla-piimää)

2 dl Flora Vispiä (tai muuta vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta)

200-300 g mustaherukkahyytelöä

Koristeeksi kuivattuja mansikoita

 

1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään. Vuoraa sydämen muotoinen kakkuvuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuokaan. Paista 180 asteessa n.15 minuuttia. Jäähdytä.

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n.5 min. Pese sitruuna ja raasta kuori talteen. Purista sitruunanmehu kattilaan ja kuumenna se. Liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet sitruunamehuun.

3. Sekoita keskenään fruktoosi, piimä, ja liivate-sitruunaseos. Lisää sitruunaraaste piimäseokseen ja laita jääkaappiin.

4. Vispaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää hieman hyytynyt piimäseos siihen.

5. Levitä kakkupohjalle (kostutin hieman appelsiinimehulla) mustaherukkahyytelö ja sen päälle hyydykeseos.

6. Tee päälle kuviointi esim. puuhaarukalla ja laita kylmään. Koristele ennen tarjoilua kuivatuilla mansikoilla.

 

Oli raikasta ja hyvää. Halusin lähinnä testata tuota piimähyydykettä. En pidä piimästä ja siksi epäilin tätä ohjetta, mutta oikein maistuvaa oli.

961451.jpg