Joulun  jälkeen tekee mieli hieman kevyempiä herkkuja. Paras tapa keventää olisi tietysti jättää leivonnaiset kokonaan pois, vaan kahvin kanssa täytyy jotain olla : )

Hyytelökakkuun laitoin pohjalle kevyttä (rasvaa 1,3 %) kääretorttua, ihan kaupan valmista tällä kertaa. Leikkasin ne viipaleiksi ja kostutin tuoreella appelsiinimehulla. Mousseen laitoin 1 dl maitorahkaa (0,1 % rasvaa), 3 dl rasvatonta vaniljajogurttia (0,1 % rasvaa) ja yhden purkin vaahdotettua Flora Vispiä (20 %). Sen tilalle olisi voinut laittaa vielä kevyempää (9 %)vaahdotettavaa vaniljakastiketta. Sokeria maun mukaan, makeutusainekin kävisi. Vaniljasokeria pari teelusikkaa. Liivatelehtiä laitoin 5 kpl, jotka sulatin appelsiinimehuun. Persikanpalat sopisivat myös mousseen, niitä ei vain kaapista löytynyt : )

1194701.jpg

Päälle viinirypäleitä ja sivelin ne hyytelösokeri+vesiliemellä. Suklaata en ihan kokonaan jättänyt pois, vaan laitoin hitusen koristeeksi : )

1194704.jpg

Kuppi kahvia ja kakkua, olkaa hyvä!

1194713.jpg