Suklaalehtiä on tullut aikaisemmin tehtyä oikeiden ruusujen lehtien avulla sivelemällä suklaata lehden alapuolelle ja antaen jähmettyä. Ajattelin, että samaa lehtikuviota voisi käyttää hyödyksi myös marsipaanilehdissä. Vaikka ei olisi lehtimuottia, tällä tavoin saa lehtiruotokuvion marsipaaniin tai sokerimassaan.

Lehdet voi leikata kaulitusta marsipaanilevystä joko vapaasti veitsellä tai leikkuupyörällä. Apuna voi käyttää myös muotteja tai litistää pisaran mallinen marsipaaninpala lehdeksi. Tässä käytin pestyjä viinimarjanlehtiä ja mansikanlehtiä lehtisuonimattoina. Ruusun lehdet ovat vielä kovin pieniä ulkona : )



Pala painetaan lehden alapuolen lehtisuonia vasten. Tomusokeria tarpeen mukaan.



Ja ta-daa... lehtisuonikuvio on marsipaanilehdessä : D



Useampia oikeita, myrkyttömiä lehtiä voi tietysti käyttää suoraan kakun koristeena, mutta marsipaanilehdet säilyvät pitkään ja ne voi myös syödä.