Sataa, sataa ropisee....  kosteaa on, sisällä ja ulkona Pari ristiäiskoristetta on työn alla, mutta kuivumisen kanssa menee aikaa. Tein sitten odotellessa omenakakkua. Tällä kertaa kevyenä versiona.

1838644.jpg

Ohje on kirjasta: Lupa herkutella, kevyet jälkiruoat

Omenakakku ( 12 annosta)

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl rasvatonta maitoa
3 hapahkoa omenaa (mieluiten kotimaisia)
1/2 dl rusinoita
1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
1 rkl tomusokeria koristeeksi

1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita sokeri rasvaan. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää vielä rasvaton maito sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.
2. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita taikinaan varovasti rusinat, pähkinärouhe ja 2/3 omenaviipaleista. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija noin 22 cm) vuokaan tai valurautapannuun.
3. Asettele loput omenalohkot taikinan pinnalle. Paista kakkua 175 astessa 35-40 minuuttia. Hunnuta jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla ennen tarjoilua.

Yksi pala (kakussa 12 palaa)  sisältää 688 kj eli 164 kcal

Muutin ohjetta hieman ja laitoin 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl spelttijauhoja. Rusinoiden tilalle rouhin neljä palaa tummaa suklaata. No, tumma suklaahan on ihan terveellistä, ainakin pieninä annoksina. Muutokset vaikuttavat tietysti kalorimääriin : )

1838646.jpg

Kakku oli helppo tehdä, kun ei tarvitse muuta kuin sekoitella ainekset. Lisäksi ihan maukasta syötävää. Itselleni olisi käynyt rusinatkin, mutta lapset ja mieheni eivät niistä niin välitä. Siksi vaihto suklaaseen : )