Lapset yllättivät isän ihanilla leivonnaisilla.

Tässä keskimmäisen tyttären (10 v.) itse tekemä, ensimmäinen kokonaan marsipaanilla päällystetty kakku.Välissä mansikkaa ja vaniljavaahtoa.

2049005.jpg

Vähän autoin ja opastin, mutta suurimman osan teki tyttö omin neuvoin.

2049008.jpg

Vanhin tytär (13 v.) teki tuoreita kinkku-juustotäytteisiä patonkeja ja muuten aamupalan.

2049004.jpg

Patonki (2-3 kpl)

2 1/2 dl vettä
25 g (1/2 palaa) hiivaa
1 rkl sokeri
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)

1. Liuota hiiva haaleaan veteen.
2. Vatkaa mukaan sokeri ja osa jauhoista.
3. Anna taikinan päästä kuplimisen vauhtiin.
4. Lisää suola, öljy ja alusta taikina huolella kimmoisaksi lopuilla jauhoilla ja anna kohota.
5. Nujerra taikina jauhotetulla leivinpöydällä kevyesti, jotta osa kuplista jää taikinaan. Jaa se sitten 2-3 osaan.
6. Kauli kukin pala suorakaiteen muotoiseksi (täytä patonki halutessasi vaikka juustolla ja kinkkusuikaleilla) ja kääri kulmasta kulmaan patongiksi. Voit myös muotoilla taikinapalat pitkiksi patongeiksi ilman kaulimista.
7. Anna leivonnaisten kohota peitettyinä leivinpaperin päällä pellillä.
8. Viillä kohonneisiin leivonnaisiin poikkiviiltoja terävällä veitsellä ja voitele tai ruiskuta suihkupullolla lämpimällä vedellä.
9. Paista 250 asteessa noin 15 min.
10. Älä peitä kypsiä patonkeja, jos haluat niiden säilyttävän rapean pintansa.

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ!