Vaikka SLY6-kierroksessa ei ole pakko leipoa saamistaan tarvikkeista, minusta se oli niin kivaa edellisellä kerralla, joten tein niin myös nytkin. Tällä kertaa leivoin saamastani tummasta persikkasuklaasta muffinsseja ja käytin myös vaniljasokeria, paperivuokia ja koristeluun nonparelleja. Ohjetta katselin samassa paketissa olleesta kirjasta, mutta tein kuitenkin tälläisen oman version. Kirjassa oleva mokkamuffinssien ohje tulee kyllä pian testaukseen ja ajan saatossa varmasti moni muukin ohje :D

Persikkamuffinssit

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1/2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

60-90 g rouhittua Peach Passion-tummaa suklaata

n.80 g säilykepersikkaa valutettuna ja pilkottuna

 

1. Vatkaa rasva, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne mukaan. Lisää rouhittu suklaa ja lopuksi varovasti käännellen säilykepersikkapalaset.

2. Annostele taikina paperi- tai silikonivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 min.

 

Kermavaahtoon lisäsin vaniljatuorejuustoa ja sokeria.

Tässä vielä ennen koristeluja. Olivat kosteita ja mehukkaita tuon persikan ansiosta ja suklaa antoi potkua makuun. Samoin makua antoi speltti, jonka voi korvata tavallisella vehnäjauhollakin. Sellaisenaan maistettuna persikkasuklaa oli hieman väkevän makuista, ainakin minusta :D