Tässä vinkki tasakokoisten marsipaanihelmien tekoon. Tämä on varmasti monelle ihan tuttu juttu. Itse löysin ohjeet jo kauan sitten jostakin selaamastani koristeluopuksesta.

Marsipaanista tai sokerimassasta kaulitaan tasainen levy. Sopivalla muotilla otetaan siitä paloja ja ne pyöritellään palloiksi. Näin saadaan helpommin tasapaksuja palloja, kun jos leikkaisi pötköstä paloja. Muotti voi olla mikä vain, kunhan pallukan koko on sillä tehtynä haluttu. Minulla oli tässä pieni tylla muottina.

Kauniin kiillon palloihin saa kristallipulverilla. Tässä tyttäreni pyörittää kultapulverissa marsipaanihelmeä.

Helminauhaa, hopeista ja viininpunaista helmeä vuorotellen. Näissä käytetty marsipaani oli valkoista.

Vaaleanpunaista ja kultaa.

Näissä oli värjätty marsipaani. Sävy muuttuu hivenen tummemmaksi, joka luonnossa erottuu paremmin.

Tämä kakku, täällä, on reunustettu valkoisilla marsipaanihelmillä.