Suolaisina tarjottavina oli coctailpiirakoita+munavoita ja täytettyjä tuoreita sämpylöitä (ne menivät hyvin kaverisynttäreilläkin :D). Lisäksi tein tomaatti-fetapiirakkaa ja tämä hävisikin viimeistä palaa myöten :D

Tomaatti-fetapiirakka (ohje Kotileiden uusi leivontakirja-opuksesta)

Perunavoitaikina:

2 dl perunahiutaleita tai sosejauhetta (käytin hiutaleita)

1 1/2 dl lämmintä vettä

100 g sulatettua margariinia

2 dl vehnäjauhoja

(suolaa)- en laittanut

1 tl timjamia tai Provencen yrttejä (laitoin Provencen yrttisekoitusta)

 

Täyte:

250-500 g suppilovahveroita tai herkkusieniä (laitoin rasian herkkusieniä)

2 sipulia (laitoin keskikokoisen punasipulin)

2-3 valkosipulinkynttä (jätin tällä kertaa pois)

10-15 kpl aurinkokuivattua, öljyyn säilöttyä tomaattia (laitoin n. 7-8 kpl, koska aurinkokuivattu tomaatti on niin vahvaa)

150-200 g feta-juustoa (laitoin hieman yli puoli prk basilika-oregano fetaa)

(suikaloin lisäksi mukaan pippurihärkää vajaa 100 g)

timjamia

3 kananmunaa

3 dl kermaa tai maitoa (laitoin kermamaitoa)

mustapippuria, chiliä (chilin jätin pois)

 

Koristeeksi: Muutama oliivi, paahdettuja auringonkukan tai pinjansiemeniä (jätin pois)

 

1. Sekoita perunahiutaleet, lämmin vesi, sulatettu rasva ja vehnäjauhot keskenään. Lisää mausteet. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina kevyesti jauhotetullla leivinalustalla ja painele voideltuun, halkaisijaltaan 25-26 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan sekä pohjalle että reunoille (minulta jäi vähän taikinaa yli, sillä en halunnut paksua pohjaa). Laita kylmään.

2. Viipaloi sienet, hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien tölkistä öljyä pannuun. Silppua tai leikkaa joukkoon aurinokuivatut tomaatit. Kun sipulit ovat kuullottuneet, anna täytteen jäähtyä. Levitä täyte piirakkapohjalle. Huuhdo ja paloittele feta pieniksi paloiksi ja ripottele päälle (minulla oli valmiiksi kuutioituja). Ripottele mausteeksi timjamia. Sekoita kananmunat ja kerma tai maito, mausta mustapippurilla ja chilillä (laitoin vain hieman pippurisekoitusta, kun mukana oli tuota pippurihärkääkin) ja kaada ainesten päälle.

3. Paista piirakkaa noin 225 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 35-40 min tai kunnes piirakka on kypsä myös pohjasta. Pienennä tarvittaessä lämpötilaa. Koristele niin halutessasi :D