Nämä teki siskoni. Ohje on Pirkan reseptikirjasta.
Pikkupiiraat
2 pkt Sunnuntai piirakkataikinaa
Pinaattitäyte:
1 ps (150 g) pakastepinaattia (siskoni käytti tuorepinaattia ja ryöppäsi sen kevyesti ennen käyttöä)
1 tlk (360 g ) fetajuustoa kuutioina
1 prk ruokakermaa (kasvisrasvasekoite)
2 kananmunaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
pieni ripaus muskottipähkinää
Kinkkutäyte:
150 g saunapalvikinkkuviipaleita
150 g emmental-mozzarella juustoraastetta
1 prk ruokakermaa (kasvisrasvasekoite)
1 kananmuna
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
(siskoni laittoi vielä hieman paprikaa ja silputtua ruohosipulia)
1. Sekoita pinaattitäytteen ainekset keskenään (tuorepinaattia silputaan ja jos ei käytä fetakuutioita, kuutioi feta. Fetaa voi tarvittaessa huuhtoa liian suolan pois saamiseksi). Sekoita silputtuun palvikinkkuun muut kinkkutäytteen ainekset.
2. Kauli sulatetut piirakkataikinat 30x40 cm kokoisiksi levyiksi. Leikkaa se 10x10 cm kokoisiksi neliöiksi. Laita palat muffinssipellin kolosiin ja täytä kolot täytteellä, osa pinaatti- osa kinkkutäytteellä. Voitele taikinareunat kananmunalla ja paista 200 asteessa n.25 min.
Kommentit