Tämän rahkapiirakan ohje on osittain Kotivinkistä ja tein sen jo jokin aika sitten iltakahville. Pohjaan on oma ohjeensa, mutta tein piirakan kaupan pakastemuropohjaan. Ei pohjataikinan tekoon paljon aikaa menisi, joskus vain vähän laiskottaa :D

1248104663_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mansikkarahkaruudut (ohje Kotivinkistä)

Pohja:

200 g margariinia

n. 4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 luomukananmuna

rasvaa vuoan voiteluun

 

Täyte:

sitruunan mehu ja kuori (laitoin vain mehun)

1 tlk (250 g) rahkaa (laitoin vaniljarahkaa)

2 dl ruokakermaa (laitoin yhden purkin kermaviiliä)

2 luomukananmunaa

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Koristeeksi: mansikoita

 

1. Paloittele margariini.

2. Nypi jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja margariini sormin rakeiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele vuoka, Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille (kaulin sulatetun  valmistaikinan ja levitin vuokien päälle).

4. Pese (luomu)sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori.

5. Sekoita rahka, kerma, munat, sokerit ja sitruunan raastettu kuori keskenään. Purista sitruunan mehu täytteeseen.

6. Levitä täyte pohjan päälle. Paista piirasta uunin alaritilällä 200 asteessa noin 25 min.

7. Jäähdytä piiras ja koristele mansikoilla. Leikkaa paloiksi.

 

Tein yhden suorakaiteen muotoisen piirakan ja pari pikkupiirasta. Minusta täytteessä oli ihana sitruunan maku, vaikka en kuorta mukaan laittanutkaan.

1248104704_img-d41d8cd98f00b204e9800998e