Meille on tänään tulossa kyläilemään tyttäreni koulukaveri ja tein lapsille muffinsseja (tai muffineja, miten nyt on oikein sanoa :D ). Ohje on Otavan kirjasta Makeat ja suolaiset muffinit.
Hyvän tuulen muffinit
80 g tuorejuustoa (laitoin appelsiinin makuista)
2 rkl tomusokeria
1 dl appelsiinilimonadia
250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
75 g voita
1 kananmuna
75 g (n. 3/4 dl) sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
Koristeluun:
150 g (n. 2 1/2 dl)) tomusokeria
2-3 rkl sitruunan- tai appelsiinimehua
makeisia tai muita koristeita
1. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin paperivuuat. Sekoita tuorejuusto, 2 rkl tomusokeria ja appelsiinilimonadista 1 rkl.
2. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Sulata voi. Vatkaa kanamunan rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, voi, loput limonadista ja kermaviili. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti sekaisin.
3. Annostele kolmannes taikinasta muffinivuokiin, pane jokaiseen 1 tl tuorejuustotäytettä ja jaa sitten loput taikinasta täytteen päälle.
4. Paista muffineita 180 asteessa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes ovat kullanruskeita. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
5. Sekoita tomusokeri ja mehu notkeaksi kuorrutteeksi ja levitä se muffinien päälle. Koristele ja nauti :D
Unohdin kaupasta kermaviilin ja korvasin sen kevyesti vatkatulla vaahdotettavalla vaniljakastikkeella ja jätin soodan pois.
Taikinan pursotin pursotinpussilla vuokiin.
Jauhotetulla pikkulusikalla tein pienen kolon keskelle. Kolo olisi voinut olla suurempikin.
Toisella pursotinpussilla annostelin tuorejuustotäytteen.
Päälle lisää taikinaa. Taikinan pitää peittää koko täyte, muutoin se pursuilee. Muutama muotopuoli muffinssi tuli sen takia :D
Osan päällystin tomusokerikuorrutteella ja osan kermavaahdolla. Jos muffini on epätasainen, sitä voi lusikan kuperalla puolella siloitella kevyesti painaen, kun muffini on vielä lämmin paiston jälkeen.
Koristeeksi ripottelin syötäviä kukkia, kehäkukkaa ja ruiskaunokkia. Irroitin terälehdet, mutta tein muutaman kukan malliin. Näin jäi kova keskusta pois ja muffinin voi syödä sellaisenaan. Marien blogissa, täällä, on listattuna lisää syötäviä kukkia.
Säihkyvä ruiskaunokki :D
Kommentit