Viikonloppu hurahti ilman "blogi"leivontaa, vaikka toimettomina ei keittiössä oltu. Lasten kanssa tehtiin omatekemää pastaa, vanhempi tyttäreni teki kardemummapannukakkuja (aivan ihania, harmi kun oli jo liian hämärää kuvaamista ajatellen) ja keskimmäinen tytär pyöräytti couscous-salaatin. Tänään olikin tavallinen perunamuusi+lihapullat-päivä :D

Kahvipöytään tosin tekaisin suklaiset tuulihatut, sillä Nami-hiiren blogissa oli kiva kirjoitus Da Caposta, täällä,  ja alkoi tehdä mieli leipoa jotain yhdestä lempparisuklaastani.

Ohje on repäisty vanhasta Pirkka-lehdestä ja vain täytteen muutin erilaiseksi : D

Suklaasydämet

Kaakaotuulihattutaikina:

2 dl vettä

100 g voita tai margariinia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

3 kananmunaa

 

Täyte:

2 dl kuohukermaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 ps (150 g) Marianne-rakeita (murskattuna, jätä muutama koristeeksi)

1 1/4 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

(itse tein yksinkertaisen täytteen murskatusta Da Capo-patukoista (6 kpl) ja vatkatusta kuohukermasta+sokerista)

 

Koristeeksi:

100 g tummaa suklaata

 

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos yhdellä kertaa kattilaan puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna hetki voimakkaasti sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä viitisen minuuttia, kunnes se on haaleaa. Lisää munat yksitellen, sähkövatkaimella vatkaten.

2. Pursota taikinasta sydämiä leivinpaperin päälle. Aloita pursottaminen sydämen reunoista ja pursota eniten taikinaa kunkin sydämen keskustaan. Näin tuulihattu kohoaa keskeltä. Paista 200 asteessa noin 25 min. Älä avaa uuninluukkua ennenkuin paistoaika on lopuillaan.

3. Sekoita täyte, vatkattu kermavaahto, rahka, murskatut Mariannerakeet ja sokerit.

4. Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut. Sulata suklaa ja valuta raitoja leivonnaisten päälle. Koristele karkkirakeilla tai nonparelleilla.

 

Sydämiä tuli yhteensä 12 kpl. Koristeeksi pursotin valkoisen suklaan ja tumman suklaan yhdistelmää sekä ripottelin SLY-paketista tulleita suklaaströsseleitä.

Tummat tuulihattukuoret olivat vahvan, tumman kaakaon makuisia, sillä taikinaan ei tule sokeria. Halutessaan voi tumman kaakaojauheen määrää hieman vähentää. Da Capo-kermavaahto ei muuta kaveriksi kaivannutkaan, makua voi toki voimistaa esim.tilkalla rommia tai parilla tipalla rommi-aromia.

Halkaistu tuulihattu.

Da Capo- vaahdon olisi voinut tehdä myös sulattamalla patukat, mutta näinkin oli herkkua. Ehkä vielä patukka tai pari olisi ollut makoisana lisänä.