Makeita sydämiä

Jogurttipalat  (ohje kirjasta:Pikkuleipiä, Otava)

3 dl sokeria

2 1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (maustettukin käy esim.vaniljajogurtti)

3 kananmunaa

1 1/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä

90 g taloussuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä

1 tl vanilliinisokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl leivinsoodaa

1/4 tl suolaa

Kuorrutus:

2 1/2 dl rouhittua taloussuklaata

1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia

 

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 2 litran neliömäinen vuoka kevyesti.

2. Vatkaa sokeri, 2 1/2 dl jogurttia, munat, voi, sulatettu suklaa ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.

3. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä seos voideltuun vuokaan.

4. Paista 30-35 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla.

5. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan suklaata sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää jogurtti ja sekoita sileäksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kakun päälle (Sulatin suklaan varmuuden vuoksi vesihauteessa). Kuorrutuksen jähmettyä kakun voi leikata paloiksi.

Otin muotilla sydämiä. Tykkäsin tästä kuorrutteesta, sillä se oli jähmettyään tarpeeksi kovaa muotilla ottamiseen, mutta syödessä mukavan pehmeää.

Suklaasydän.

Koristelin loput värjätyllä suklaalla ja sokerimassakukilla.