Ostin purkin MarjaPureeta, tällä kertaa ruusunmarjaa. Piti tekemäni juustokakkua, mutta suunnitelma vaihtui kahvikakuksi. Katselin ruusunmarjakakun ohjeita netistä, mutta en löytänyt sopivaa. Tämä on sitten yhdistelmä muutamasta löytämästäni kahvikakkuohjeesta. Yhdessä ohjeessa oli taikinaan lisätty inkivääriä, joka varmasti on mukava lisä, jos pitää sen mausta. Itse jätin inkiväärin pois :D

Ruusunmarjakakku

150 g voita

1,5 dl sokeria

0,5 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl ruusunmarjasosetta (Marja-Puree)

 

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Yhdistä muut kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen ruusunmarjasoseen kanssa. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45 min tai kunnes kakku on kypsä.

Päälle vetelin sulatettua valkosuklaata. Tähänkin suunnittelin tuorejuustokuorrutusta porkkanakakun tapaan, mutta taas tuli hoppu muualle. Kun tuota Crushia oli vielä jäljellä, ripottelin sitten sitäkin suklaan päälle.

Tutti Frutti Crush sopikin tosi hyvin ruusunmarjan makuun. Kakusta tuli minusta myös kauniin värinen. Itse tykkäsin, mutta vanhemmalta tyttäreltä kakku jäi syömättä. Hänelle tosin kelpaa lähinnä vain suklaakakut. Kaksi muuta vaativaa kriitikkoa (nuoremmat tyttäret) pitivät kyllä tästä ruusunmarjaisesta kahvikakusta