Tämä ohje olikin sattumalta kananmunaton. Eli sopivat kananmuna-allergisille ja maistuvat kaikille

Suklaaleivokset (munaton)

100 g tummaa suklaata

100 g voita

1 1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 dl ruoanvalmistusjogurttia tai kermaviiliä

Täyte:

100 g tummaa suklaata (laitoin osan vaaleaa maitosuklaata)

1 rkl voita

1 dl aprikoosi- tai omenasosetta

Kuorrutus:

100 g valkosuklaata

100 g tummaa suklaata

1 rkl voita

2 rkl ranskankermaa

 

1. Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla (minulla oli Iloleipurin vuoka, mutta peitin taikinalla ehkä 20x20 cm kokoisen osan, taikina oli aika tönkköä). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.

3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti.

4. Paista 200 asteisessa unnissa noin 20 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

5. Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin. (annoin maustua seuraavaan päivään ennen kuorrutusta)

6. Valmista kuorrutus. Sulata suklaat ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja leikkaa pieniksi neliöiksi. Rouhi suklaata päälle ja koristele esim. tuoreilla mansikoilla.

Nämä olivat täyteläisiä ja pehmoisia. Pieni suupala oli juuri sopiva annos ja suklaaleivokset menivätkin kaikki :D