Jälleen serkuksia kesäkylässä ja koko lapsikatraalle tein suklaamuffinsseja suklaasydämellä. Leivonta jäi iltaan, kun päivällä käytiin kaupungissa ja ruokailu venyi tavallista myöhempään. Illaksi saatiin sitten suut makiaksi.

 

Ohje on muunnelma Ihana suklaa-kirjasta (Patricia Lousada)

Suklaasydän-muffinssit

125 g voita

90 g (reilu 1 dl) hienoa sokeria

30 g (1/2 dl) fariinisokeria

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

200 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

50 g tummaa suklaata raastettuna

1dl kermaa

0, 5 dl maitoa

Sisälle: Geisha- ja/tai minttunappirullasuklaita

 

1. Vaahdota rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

2. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan yhdessä vuorotellen kerma-maidon kanssa. Kääntele lopuksi suklaaraaste mukaan.

3. Helpointa on annostella taikina muffinssivuokiin pursotinpussilla. Täytä vuoat melkein puolilleen, lisää jokaiseen keskelle yksi nappirullasuklaa ja lisää toinen puoli taikinaa. Jätä kohoamisvaraa.

4. Paista 190-200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä. Älä paista liian pitkään, että muffinssit pysyvät mehevinä.

5. Anna jäähtyä ja koristele haluamalla tavallasi.

 

Taikinasta sain kohtuukokoisia muffinsseja 11 kpl. Sulatin päälle suklaata ja ripottelin tuoreita vadelmia+tomusokeria.

Sisältä näyttää tältä.