Kotona koko porukka on ollut enemmän ja vähemmän nuhanenäisiä. Vanhimmat tyttäret saivat molemmat lääkekuurin korvatulehdukseen ja viimeksi moiseen on tarvinnut tarttua joskus paapero-iässä. Kurkkua kivistää ja yskittää itselläkin, joten en ole kyökin puolella ihan kauheasti puuhaillut. Tänään tein kumminkin helpon kahvikaakun, jotain hyvää lapsille koulun jälkeen (juu, kyllä he syövät myös ihan terveellisen välipalan kakun lisäksi :D ).

Pirteä marmorikakku

150 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

(1 tl vaniljasokeria, oma lisäys)

n. 50 g rouhittua minttusuklaata (laitoin 60 g)

2 dl karkeaa päärynä- tai omenaraastetta (laitoin omenaa)

1/2 dl maitoa

 

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten koko ajan.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja maitoa. Lisää omenaraaste ja suklaa käännellen taikinaa, älä vatkaa enää voimakkaasti.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen, pyöreään vuokaan (halkaisija n. 20-22 cm).

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaritilällä 55-60 min (itse paistoin vajaat 50 min ja hyvin riitti, koko ajalla olisi tullut kuiva kakku).

6. Anna hetki jäähtyä, kumoa ja jätä liinan alle jäähtymään. Voit kuorruttaa kakun tomusokerikuorrutuksella. Sekoita sitruunamehuun tomusokeria, kunnes saat paksun, mutta levittyvän kuorrutteen (n. 2 rkl sitruunamehua, 2 dl tomusokeria). Koristelu on tehty koristelugeelillä, mutta voit käyttää myös sileää hilloa ja minttuhyytelöä. Tee vuorotellen raitoja ja vedä tikulla juovat. Toimi nopeasti, sillä tomusokerikuorrutus jähmettyy vauhdilla.

Ohjetta seurailin vapaalla tyylillä Kaarina Roinisen  Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.

Pala kera vaniljakastikkeen.

Koristelugeelileikkejä :D