Tänään leivoin muffinsseja

Suklaamuffinssit.

Nämä paistoi isoissa paperivuoissa ja niitä ei sitten tullutkaan kuin 5 kpl.

Sitruuna-mustikkamuffinssit. Normikokoa :D

Tämän ohjeen tuplasin ja vain maustoin puolikkaan taikinasta eri aineksilla. Perusohje on Laila Lindholmin kirjasta: pala kakkua - ja paljon muuta (kiitokset siskolle joululahjasta )

Perusohje

100 voita

2 dl maitoa

1 pestyn sitruunan raastettu kuori

2 luomukananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen, kun leivot isoja muffinsseja tai 200 asteeseen pieniä muffinsseja varten.

2. Sulata voi ja lisää siihen maito ja raastettu sitruunankuori.

3. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita vaahtoon haalea neste.

5. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen. Älä sekoita liikaa!

6. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä ne.

7. Kypsennä muffinsseja uunin keskiosassa noin 20 min (pieniä vähemmän aikaa). Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä tahmeaksi.

 

Suklaamuffinssit maustoin tummalla suklaalla ja kaakaojauheella. Laitoin 120 g sulatettua suklaata ja 1 rkl tummaa kaakaojauhetta. Omaan makuuni olisi saanut olla vielä suklaisempia. Tytöt tykkäsivät, että oli ihan tarpeeksi makua.

Sitruuna-mustikkamuffinsseihin laitoin 2 1/2-3 dl jäisiä mustikoita (kieritin ensin kevyesti perunajauhoissa) ja lisäsin n. ruokalusikallisen sitruunamehua.