Eilen kyläili myös ystäväni, jolle tein tarjottavaksi gluteenittoman suklaatortun. Hyvin kakku maistui muillekin, sillä sain vain tämän yhden kuvan otettua.

Ohje on Maizena-paketin kyljestä.

Suklaatorttu

200 g voita tai margariinia

200 g taloussuklaata (HUOM! Fazerin taloussuklaassa on vehnää, esim. Brunbergin tumma suklaa käy. Tuoteselosteesta näkyy tarkat tiedot!!)

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)

1 tl leivinjauhetta

 

Vuokaan: margariinia ja 1-2 rl Maizenaa

1. Sulata rasva ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä ja siirrä sivuun (sulatin mikrossa).

2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon suklaaseos.

3. Kaada taikina voideltuun ja maissitärkkelyksellä jauhotettuun irtopohjavuokaan.

4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n.30 min. Tortun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

 

Tortun kaveriksi vatkasin 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja siihen lisäsin noin desin paseerattua vadelmaa. Ihanan pirtsakkaa suklaakakun lisäkkeeksi, nam! Juuri tuon vadelma-vaniljavaahdon kanssa piti ottamani vielä yksi palakuva, mutta myöhästyin :D