Nämä menivät lauantaisen kakun kaveriksi :D
Muropikkuleivät (ohje Valion Lämpimäisiä-kirjasta)
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
2. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos.
3. Pursota taikinasta pikkuleipiä tai laita jääkaappiin jähmettymään, jos kaulit taikinan.
4. Paista pikkuleivät koosta riippuen 6-12 min.
Vadelmahyrriin kaulitaan taikinasta suorakaiteen muotoinen pala ja levylle levitetään marmeladia. Levy rullataan kuten kääretorttu ja siitä leikataan noin 0,5-1 cm paksuisia viipaleita. Paistetaan 200 asteessa n. 12 min.
Mansikkaviipaleisiin leivotaan pellille tanko, jonka keskelle tehdään pituussuuntaan marmeladia varten syvennys. Kolo täytetään paistonkestävällä marmeladilla ja paistetaan 200 asteessa 8-10 min. Jäähdyttyään koristellaan tomusokerikuorrutteella ja leikataan terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi. Näihin tein vielä ennen marmeladin lisäystä ja paistoa matalia koristeviiltoja.
Hyrrä.
Kommentit