Hyvää vappua kaikille!

Ilma on ollut kylmä ja tuulinen, siis tuiki tavallinen vappusää   Sää ei ole kyökkihommia haitannut, sillä paljon mukavampi on paistella rosetteja, kun ei ole niin kuuma. Toissa vuonna tein rosetit tällä ohjeella. Nyt muutin hiukan ohjetta ja tein miedosti kanelilta maistuvia vappuherkkuja.

Rosetit Eben tapaan

2 kananmunaa

2 tl sokeria

1,5 dl maitoa

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

0,5 tl kanelia

2 rkl sitruunalimonadia

(ripaus raastettua sitruunankuorta)

Kypsentämiseen: n. 1/2 l uppopaistamiseen sopivaa öljyä esim. rypsiöljyä

1. Sekoita munat , mausteet, limonadi ja maito keskenään.  Lisää jauhot hyvin vatkaten.

2. Kuumenna rasva 170-180 asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta lämpömittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa. Varo, ettei öljy kuumene liikaa ja syty palamaan. Pidä lähettyvillä kattilaan sopiva kansi mahdollisen rasvapalon tukahduttamiseksi. Öljyyn ei saa sekoittaa vettä, sillä se saa öljyn roiskumaan.

3. Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan. Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja pudota valumaan talouspaperin päälle. Ripottele jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Simaa ja rosetteja, nam