Tämä kakku meni tänään pienen tytön ristiäisiin. Toiveena oli koristeeksi ruusuvauva ja valkoinen kuorrute ilman hörhellyksiä. Laitoin vaahtokarkin makuista sokerimassaa (FunCakes). Tuohon sokerimassaan olen tykästynyt. Se on maultaan parempi kuin monet muut ja sopii myös niille, jotka eivät marsipaanista tykkää.  Lisäksi sitä on helppo käsitellä ja pinnasta tulee kaunis vähällä vaivalla.

Kakun sisältä löytyy sitruunatäyte, mansikkaa ja vähän mansikkahilloa.

Pinnalle sihtasin kevyesti tomusokeria. Minusta kakusta tuli vähän herkempi tomusokerihunnulla, vaikka pelkkä sileä pintakin olisi ollut ihan kiva.

Vauvan ilme ei ihan onnistunut. Yritin saada unisen haukottelevaa vauvaa, mutta taitaa tällä vaavelilla olla vatsanpuruja

Kakku laatikossa.

Sitruunatäyte

1 sitruuna

2 kananmunaa

1,25 dl sokeria

75 g voita

3 dl vispikermaa vaahdotettuna

 

1. Pese huolellla sitruuna, kuivaa ja raasta kuori. Purista sitruunan mehu.

2. Laita kaikki ainekset kattilaan (paitsi vispikerma). Kuumenna kiisseliä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja pulpahtaa. Älä keitä! Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kylmään kiisseliin. Jos haluat voimakkaan sitruunanmakuisen täytteen, käytä vain 2 dl vispikermaa.