Näitä tuhteja keksejä olen leiponut jo pariin otteeseen tytöille välipaloiksi. He veivät niitä myös koulukavereilleen ja hekin tykkäsivät napostelupaloista (no joo, ei ehkä ihan parhaita välipaloja, mutta ei huonoimpiakaan). Kekseihin voi helposti lisätä tai muuttaa aineksia oman maun mukaan. Itse tykkäisin rusinoista tai kuivatuista karpaloista ja pähkinöistä, mutta tytöt toivoivat vain suklaata

Välipalakeksit (alkuperäinen ohje on Otavan kirjasta, Pikkuleipiä, mutta tässä oma versioni)

170 g voita

2 1/2 dl fariinisokeria

1 1/4 dl hunajaa

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinsoodaa

6 1/4 dl kaurahiutaleita

200 g hyvää, tummaa suklaata

(1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, rusinoita, kuivattuja karpaloita tai muuta sopivaa mukaan.... )

 

1. Vatkaa sähkövatkaimella fariinisokeri, voi, hunaja, kananmunat ja vaniljasokeri suuressa kulhossa vaahdoksi.

2. Lisää jauhot+leivinsooda ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Lisää kaurahiutaleet ja pilkottu suklaa. Sekoita hyvin.

4. Nostele lusikalla nokareita uunipellille, leivinpaperin päälle tai tee noin sormenpaksuisia pötköjä. Jätä leviämisvaraa.

5. Paista keksejä 180 asteessa 9-10 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeat. Anna jäähtyä ja pakkaa yksittäin sellofaaniin koulumatkalle (tai rasiaan kotona syötäväksi).

Nämä paistoin vuuassa, jossa oli monta pientä suorakaiteen muotoista koloa. Ennen jäähtymistä leikkasin palat vielä keskeltä kahtia ja näin sain aika kivankokoisia patukoita. Majoneesilta näyttävä kuorrute on valkosuklaata :D