Viikonloppu vierähti vauhdikkaasti ja tälle viikolle on tiedossa ainakin parisen kakkua tehtäväksi. Tämä kakku on kyllä vanhempaa tekoa, mutta se on vaan jäänyt laittamatta blogiin. Kiikutin kakun siskolleni ja hän tykkäsi, lapset eivät oikeastaan ollenkaan ja itse vähän siinä ja siinä, vaikka salmiakin ystävä olenkin eli aika ristiriitainen vastaanotto kakulle tuli 


Appelsiini-salmiakkikakku

Pohja:

5 kananmunaa

2 dl Siro-sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl Ohrakasta tai perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet toisiinsa sekoitettuna siivilän läpi varovasti käännellen taikinaa. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

Kostutus:

Tuoreista appelsiineista puristettua mehua

sokeria maun mukaan

Täytteet:

Väliin:

n. 150 g lemon curdia (piti tekemäni appelsiinicurdia, mutta laiskuus iski :D )

Suklaavaahto:

60 g tummaa suklaata

60 g maitosuklaata

3/4 dl kuohukermaa

1 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

1. Sulata suklaat kuumennetussa kermassa ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin ja anna viiletä kunnolla. Vatkaa suklaa-kermaseos vaahdoksi. Vatkaa 1 dl kermaa erikseen vaahdoksi ja yhdistä vaahdot keskenään. Mausta tomusokerilla maun mukaan.

Valkosuklaa-salmiakkivaahto:

3 dl vispikermaa

130 g valkosuklaata

60-75 g Haganol-Apteekin Salmiakkia

1. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää valkosuklaa mukaan. Sekoita salmiakit mukaan.

Päälle laitoin nahattomaksi leikattuja appelsiininviipaleita sekä kiilteen. Reunoille pursotin kermavaahtoa ja tein tuollaisia pitkiä valkosuklaaliuskoja.