Tästä piti tulla aprikoosipäällysteinen, paistettu juusto/rahkakakku, mutta unohdin ostaa aprikooseja. Vaihdoin sen sitten kotoa löytyneisiin persikoihin ja vaikka maku oli miedompi, oli kakku ainakin pirteän värinen
Aprikoosi-rahkakakku
250 g Digestive-keksejä
85 g voita
500 g maitorahkaa
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 2 sitruunan kuori raastettuna eli n.1rkl
1 sitruunan mehu eli n. 4 rkl
3 rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
Päälle:
1 prk säilykeaprikooseja (käytin persikkaa)
2 liivatelehteä
1-2 rkl sitruunanmehua
1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperin pala. Voit myös vuorata koko vuoan leivinpaperilla, jos haluat. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita hyvin sekaisin esim. sähkövatkaimella. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jos pinta alkaa tummua, peitä kakku foliolla ja jatka paistamista. Jäähdytä kakku kokonaan vuoassaan.
3. Hienonna aprikoosit (persikat) sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla soseeksi. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seos soseeseen koko ajan sekoittaen. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja anna päällisen hetki jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ohje on muunnos tästä kakusta. Lisäsin reilusti sitruunaa, koska tykkään siitä ja paistettaessa osa mausta aina laimenee. Sitruunaa voi vähentää, jos ei ole sitruunaisten makujen ystävä :D
Kommentit