Ystäväni tuli käymään ja tein pienen mangokakun tarjottavaksi. Jääkaapissa oli vielä yksi rasia Valion mangotuorejuustoa ja hyödynsin sitä samalla tässä kakussa. Kätevä kakku siinä mielessä, että sopii useammalle. Laktoositonta että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja lisäksi maistuu myös muillekin

Gluteeniton ja laktoositon mangotäytekakku

Kakkupohja:
4 kpl kananmunia
11/2 dl Siro sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl mango-appelsiini limonadia  tai mangomehua

Täyte:
200 g Valion mangotuorejuustoa
200 g Valion vaniljarahka
2 dl Valion laktoositonta vispikermaa
425 g tölkki säilykemangoa
1/2 dl tomusokeria
1 dl mangohilloa (Jam it)

Kuorrutus:

1 dl Valion laktoositonta vispikermaa
300 g marsipaania
tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Jos siivilään jää jauhoseoksen karkeampia osia, ripottele ne lopuksi taikinaan.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin. 20 cm). Huomioi, että voitelurasva on laktoositonta ja korppujauho gluteenitonta!

3. Paista kakkupohja 200 asteessa noin 30 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ja kumoa leivinliinalle. Jätä kakkuvuoka päälle lopullisen jäähtymisen ajaksi. Kakkupohjan voi tehdä hyvin edellisenä iltana, siten kakkupohja on helpompi leikata kuin aivan tuoreeltaan.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valuta säilykemango siivilässä ja pilko se pieniksi paloiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja yhdistä kermavaahto käännellen vaahtoja lastalla/kaapimella mukaan. Sekoita säilykemangon palat vaahtoon ja mausta tomusokerilla maun mukaan.

5. Täytä kakku. Kostuta pohjia kevyesti, sillä gluteeniton kakkupohja on erittäin pehmeä koostumukseltaan. Levitä väleihin mangohilloa sekä täytevaahtoa.

6. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja levitä se täytetyn kakun päälle. Jos säilytät kakkua pidempään, käytä marsipaanin alla voikreemiä. Kermavaahtoa ei tarvitse sokeroida.

7. Siivilöi leivonta-alustan päälle tomusokeria ja kauli marsipaani 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy kakun päälle ja tasoita pinta sekä reunat. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja tee siitä halutessasi koristeita kakun pinnalle. Voit värjätä marsipaania elintarvikeväreillä.

Kakkuun en ehtinyt ajoissa valmistella mitään koristeita, joten tein uudella silikonimuotillani kukkia kakun pinnalle. Vaikka en ole mikään suuri silikonimuottifani (ainakaan toistaiseksi, mutta kovaa vauhtia näköjään tulossa sellaiseksi), niin minusta nämä kukkasilikonimuotit ovat ihania

Kakkupohja on tyypiltään tosi pehmeä, joten kostutuksen kanssa saa olla tarkkana.