Tämä on yksi lempiohjeitani. Ohjeen varsinaista alkuperää en tiedä, mutta herkullista on.

646835.jpg

Ohje:

100 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot.

Levitä taikina leivitettyyn irtopohjaiseen vuokaan pohjalle ja reunoille.

 

1 litra kuorittuja raparperinpaloja

1 dl sokeria

Laita kulhoon raparperinpalat ja sokeri. Sekoita ja laita mikroon n. 4 min. Siivilöi ylimääräinen neste pois ja jäähdytä.

 

2 dl rahkaa

2 dl kermaviiliä

2 munaa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 rkl perunajauhoja

yhden sitruunan mehu

Sekoita täyteainekset keskenään

 

Ripottele raparperinpalat taikinan päälle vuuan pohjalle ja kaada täyteseos päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti. anna jäähtyä ja nauti.

 

Tällä ohjeelle ei tule ainakaan liian makeaa. Jos haluaa makeutta, lisää sokerin määrää.

646837.jpg