Tämä on yksi lempiohjeitani. Ohjeen varsinaista alkuperää en tiedä, mutta herkullista on.
Ohje:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot.
Levitä taikina leivitettyyn irtopohjaiseen vuokaan pohjalle ja reunoille.
1 litra kuorittuja raparperinpaloja
1 dl sokeria
Laita kulhoon raparperinpalat ja sokeri. Sekoita ja laita mikroon n. 4 min. Siivilöi ylimääräinen neste pois ja jäähdytä.
2 dl rahkaa
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
yhden sitruunan mehu
Sekoita täyteainekset keskenään
Ripottele raparperinpalat taikinan päälle vuuan pohjalle ja kaada täyteseos päälle.
Paista 175 asteessa noin tunti. anna jäähtyä ja nauti.
Tällä ohjeelle ei tule ainakaan liian makeaa. Jos haluaa makeutta, lisää sokerin määrää.
Kommentit