Tämä ohje ystävältäni, joka sai sen miehensä siskolta. Todellista alkuperää en siis tiedä.
Mansikka-suklaakakku
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1/2 tlk (100 g) mansikkapureeta ( tai pakastemansikkaa soseutettuna )
Kostutin vielä lisää mansikkamehulla
Suklaatäyte:
4 liivatelehteä
1 levy (200g) taloussuklaata
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa (itse laitoin vaniljanmakuista)
1 dl sokeria (laitoin noin 3/4 dl)
2 tl vaniljasokeria (laitoin 1 tl)
3 rkl vahvaa kahvia
1 kermapurkki (laitoin 2,5 dl flora vispiä)
Mansikkatäyte:
1 1/2 purkkia (300g) mansikkapureeta ( www.pakkasmarja.fi )
2 rkl vettä
2 liivatelehteä
Varaa n. 24 cm halkasijaltaan oleva irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperi. Voitele paperi ja vuoan reunat.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot taikinaan siivilän läpi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä vuoassaan.
Kostuta pohja mansikkapureella (laitoin vielä vähän mansikkamehua lisää).
Laita molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan eri astioihin. Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa, Vatkaa tuorejuusto, suklaa, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kiehauta kahvi ja lisää liivatelehdet ja vatkaa seokseen. Lisää vatkattu kerma varovasti seokseen. Kaada seos vuokaan.
Valmista mansikkatäyte. Kiehauta vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita mansikkapureen joukkoon ja valuta tasaisesti kakun päälle. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluimmin seuraavaan päivään. Irrota vuoastaan ja koristele mielesi mukaan.
Tähän laitoin suklaakiehkuroita. Näyttää että olisi paljon suklaata, vaikkei ole kuitenkaan. Huijausta, huijausta : )
Kommentit