Lapset eivät noista hyydykekakuista (ainakaan meidän muksut) niin piittaa. Siksipä tein heille ihan tavallisia mustikkamuffinsseja koristeltuna kermavaahdolla ja lumitähdillä.
Mustikkamuffinssit (kirjasta Hyvää ruokahalua- kotikokin parhaat leivontaohjeet)
2 kananmunaa
1 1/2-2 dl sokeria
100 g voisulaa
1 1/2 dl kermaa
1-2 dl tuoreita mustikoita (laitoin sulatettuja ja valutettuja pakastemustikoita)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Lisää sula, hieman jäähtynyt rasva ja vehnäjauho-leivnjauheseos vuorotellen. Lisää kerma ja kääntele lopuksi mustikat taikinaan.
3. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Koristeena kermaa, pikeeristä tehtyjä lumitähtiä ja sokerikuulia. Kermasta tein kaksiväristä laittamalla pursotuspussin seinämille sinisestä kermavaahdosta raidat ja pursotin siihen keskelle toisella pursotinpussilla valkoista kermavaahtoa. Lumitähdet suihkuttelin helmiäisellä.
Pursottelin enemmänkin lumitähtiä odotellessa oikeaa ensilunta.
Tapahtui pieni katastrofi! Helmiäis-spray LOPPUI....KÄÄK. Siis pakko tilata sitä lisää : )
Kommentit