Meillä on hiihtolomavieraita ja tein heille sekä kotiväelle mansikka-suklaahyydykekakkua.

1315089.jpg

Pohjana oli kääretorttulevyä ja tein ensin perusmoussen purkillisesta Flora Vispiä (vaahdotettuna), vaniljatuorejuustoa ja vaniljarahkaa. Jaoin massan kahtia ja toiseen lisäsin n. puoli litraa mansikoita soseutettuna ja sokeria. Toiseen sulatin n.130 g tummaa suklaata ja lisäsin hiukan sokeria. Molemmat mousset hyydytin liivatteella (mansikkaan 5 lehteä ja suklaaseen 3 liivatelehteä). Pohjan kostutin ensin mansikkamehulla ja päälle kaadoin osan mansikkamoussesta, sitten suklaamoussekerros ja päälle vielä mansikkaa.

Tähän testasin aikaisemmin ostettuja suklaa-transfereita. Minusta tuli kiva kuvio suklaareunukseen : ). Leikkasin kalvosta sopivat suikaleet ja liitin ne teipillä yhteen. Levitin valkosuklaan kalvon päälle ohueksi kerrokseksi ja kiepautin kakun reunan ympäri. Suklaan jähmettyä irroitin kalvon. Kuvioitua suklaata voi käyttää myös leikattuina paloina tai leikata kalvosta vaikka sydämiä ja käyttää suklaakoristeet irrallaan : )

Päällyskoristeluun en nyt pahemmin jaksanut keskittyä vaan laittelin valmiita suklaaruusuja, nonparelleja ja valkoista suklaata sinne tänne.

1315093.jpg

Vielä kuva leikatusta palasta. Ihan hyvää oli, lapsetkin tykkäsivät. Itse kaipailisin joskus jotain eksoottisempaakin, mutta mansikka ja suklaa ovat lasten kestosuosikkeja (ainakin meillä)  : )

1315096.jpg