Tein vaahtokarkkimassaa ja tänään oli vuorossa kakun päällystäminen sillä. Kakku oli pieni 2 kananmunan kakku ja välissä itsetehtyä vadelmasosetta ja UllanUnelma-nettikaupasta ostettua sitruunahyydykejauhetta kera Flora Vispin.

1581161.jpg

Hetken lämmitin massaa mikrossa ja pehmitin sen hyvin muotoiltavaksi massaksi. Kaulin vaahtokarkkimassan levyksi pulikalla. Liian ohueksi kaulittu repeytyy helposti ja liian paksua on ikävä leikata. Olisikohan 2-3 mm paksuus hyvä?  Jätin levyn alustalle lepäämään.

1581155.jpg

Kakun päälle sivelin Flora Vispiä,vaahdotettuna, jotta levy tarttuu hyvin kakun pintaan ja pysyy pehmeänä/leikattavana. Tähän käy kermavaahto, voikreemi tai vaikkapa sileä marmeladi.

1581157.jpg

Siirsin levyn kakun päälle. Isoissa kakuissa voi käyttää kaulinta siirtoapuna. Tuli aika reilu levy : )

1581158.jpg

Vaahtokarkkilevy varovasti taputellaan ja silitetään kädellä kiinni kakkuun. Ylimääräiset leikataan vaikkapa pizzapyörällä tai taikinapyörällä pois. Ylijääneistä paloista voi tehdä koristeita. Alareuna siistitään.

1581159.jpg

Tähän kakkuun pursotin vapaalla kädellä suklaasta kuvioita ja tomutin hieman tomuväriä kukkiin sekä lehtiin. Kakku tuli vain kotiin syötäväksi, niin en jaksanut sitä suunnitella sen tarkemmin. Ihan kiva näinkin suitsait sukkelaan tehdyksi : )

1581162.jpg

Alareunan ryppyjä peittelin, kakun täytteenäkin käytetystä, sitruunavaahdosta tehdyilla ruusuilla. Lehdet Flora Vispiä+vaniljakreemijauhetta.

1581164.jpg

Lisää kukkia : D eli lisää ryppyjä : D

1581166.jpg