perjantai, 23. toukokuu 2008
Kukkiva vaahtokarkkikakku
Hetken lämmitin massaa mikrossa ja pehmitin sen hyvin muotoiltavaksi massaksi. Kaulin vaahtokarkkimassan levyksi pulikalla. Liian ohueksi kaulittu repeytyy helposti ja liian paksua on ikävä leikata. Olisikohan 2-3 mm paksuus hyvä? Jätin levyn alustalle lepäämään.
Kakun päälle sivelin Flora Vispiä,vaahdotettuna, jotta levy tarttuu hyvin kakun pintaan ja pysyy pehmeänä/leikattavana. Tähän käy kermavaahto, voikreemi tai vaikkapa sileä marmeladi.
Siirsin levyn kakun päälle. Isoissa kakuissa voi käyttää kaulinta siirtoapuna. Tuli aika reilu levy : )
Vaahtokarkkilevy varovasti taputellaan ja silitetään kädellä kiinni kakkuun. Ylimääräiset leikataan vaikkapa pizzapyörällä tai taikinapyörällä pois. Ylijääneistä paloista voi tehdä koristeita. Alareuna siistitään.
Tähän kakkuun pursotin vapaalla kädellä suklaasta kuvioita ja tomutin hieman tomuväriä kukkiin sekä lehtiin. Kakku tuli vain kotiin syötäväksi, niin en jaksanut sitä suunnitella sen tarkemmin. Ihan kiva näinkin suitsait sukkelaan tehdyksi : )
Alareunan ryppyjä peittelin, kakun täytteenäkin käytetystä, sitruunavaahdosta tehdyilla ruusuilla. Lehdet Flora Vispiä+vaniljakreemijauhetta.
Lisää kukkia : D eli lisää ryppyjä : D
Kommentit