Nyt homma toimii taas ja sain kuvat oikein siirrettyä koneelle Nauru


Tämän reseptin nappasin kirjasta Kaarina Roininen: Parhaat kotileivonnaiset. Taikinan tein kaksinkertaisena, sillä kovin pieneltä vaikutti pohjataikinan määrä vuokaan (halkaisijaltaan 29 cm). Tuplataikina täytti vuoan juuri sopivasti.



Hedelmäinen torttu

Pohja (tämän tein siis kaksinkertaisena):
2 kananmunaa
3/4 dl fruktoosia
1/2 dl grahamjauhoja (laitoin spelttivehnäjauhoja)
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä (laitoin vähemmän)
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
3/4 dl vedellä laimmennettua sitruunanmehua
2 tl fruktoosia
(laitoin light sitruunalimua)

Täyte:
1 prk (100 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa (laitoin vaniljatuorejuustoa)
1/2 prk maustamatonta jogurttia (laitoin n.1 dl kevytvaniljajogurttia)
1/2 dl fruktoosia
1/4 tl inkivääriä (jätin kokonaan pois)
1 tl vaniljasokeria (laitoin vähemmän)

Pinnalle:
2 mandariinia (laitoin säilykepersikkaa)
3 kiiviä
100 g viinirypäleitä

1. Vatkaa munat ja fruktoosi vaahdoksi (5-7 min sähkövatkaimella, fruktoosi vaatii pitkän vaahdotusajan)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen vaahdon joukkoon.
3. Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun pitovuokaan eli kun kumoat kakun, jää keskelle syvennys.
4. Paista leivonnaista 150 asteessa uunin alaritilällä 15-20 min.
5. Kostuta jäähtynyt kakkupohja.
6. Vatkaa kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä seos syvennykseen.
7. Asettele viipaloidut hedelmät täytteen päälle (sivelin vielä vähän hyytelösokerilientä päälle, että hedelmät ovat kauniin kiiltäviä). Anna maustua kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Tarjoa mahdollisimman kylmänä.

Tortun kannattaa antaa rauhassa maustua, sillä ensimmäisellä kerralla torttua nauttiessamme, en tykännyt tortusta. Inkivääri maistui vahvasti, vaikka vähensin sitä taikinasta ja täytteeseen en laittanut ollenkaan. Tosin en ole mitenkään ihastunut inkivääriin muutenkaan. Pieninä annoksina menettelee. Lisäksi vaihdoin mandariinit persikoihin ja torttu olisi kaivannut ehkä mandariinin pirteyttä. Kun torttu oli maustunut enemmän, se oli ihan syötävää : )