Tiikerikakku on meillä se ehdoton suosikki, sillä lapset sitä aina toivovat, jos heiltä kyselen mitä kahvikakkua leivon. Vaihteeksi tein marmorikakkua, vaikka tästä tuli enemmänkin sellainen kerroskakku. Vauhdilla heitin taikinan vuokaan ja marmoroinnit jäivät tekemättä :D

Koristeeksi laitoin ensin tomusokerikuorrutuksen ja hopeisia nonparelleja. Sitten muistin kaapissa olevat piparminttukierteet ja ne löysivät paikkansa myös kakun päältä. Nyt olisi pitänyt olla Marianne-suklaakakkua tai jotain muuta piparminttuista.

Norjalainen marmorikakku

200 g voita

2 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

250 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl kahvikermaa

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

50 g tummaa suklaata

3 rkl aprikoosimarmeladia

 

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin sekoittaen. Lisää ripaus vehnäjauhoja kananmunan lisäyksen jälkeen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää vehnäjauhot sekä kahvikerma.

2. Ota taikinasta kolmannes toiseen astiaan, hakkaa suklaa rouheeksi. Lisää rouhe ja kaakaojauhe pienempään taikinaerään.

3. Sekoita aprikoosimarmeladi vaaleaan taikinaan. Voitele kakkuvuoka (1 1/2 l) huolellisesti. Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan, levitä päälle suklaa maustama taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Jos haluat kakkuun marmoripintaa, painele taikinaan haarukalla reikiä muutamiä kertoja.

4. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50-60 min, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.