Viikonloppuna väsäsin pitkästä aikaa suolaista piirakkaa. Sienet ovat herkkuani, joten sienipiirakkaa tällä kertaa :D
Ohje on Kotilieden uusi leivontakirja-opuksesta ja yleensä siinä olleet ohjeet ovat osoittautuneet hyviksi. Tästä piirakasta en itse niin kauheasti tykännyt (pidän enemmän kasvisvoittoisista täytteistä), mutta laitan ohjeen tähän, jos vaikka jonkun toisen makuun maistuisikin
Sienipiirakka
2 dl perunahiutaleita
1 1/2 dl lämmintä vettä
100 g sulatettua margariinia
2 dl vehnäjauhoja (suolaa)
Täyte:
1 sipuli
2 1/2 dl silputtuja sieniä (tatteja, kanttarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita..)
100 g pekonia
100 g emmentaljuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
1. Sekoita perunahiutaleet, lämmin vesi, sulatettu rasva ja vehnäjauhot keskenään. Jos haluat, lisää ripaus suolaa. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. Levitä jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (25 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli, silputut sienet ja kuutioitu pekoni. Levitä vähän jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle raastettu juusto. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteeksi mustapippuria. Kaada munamaito sienipiirakan päälle.
3. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 200 asteessa, pienennä lämpöä tarvittaessa 175 asteeseen. Piirakka kypsyy noin 40 minuutissa.
Raikas salaatti oli hyvä lisä piirakan kaveriksi
Kommentit