Tässä ohje rippijuhlissa tarjottuun raparperipiirakkaan. Tämän ja suklaaleivosten ohjeet ovat alunperin Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjasta. Leikkasin valmiista piirakasta pieniä paloja, mutta isompia paloja tulee noin 20 kpl.

Raparperi-rahkapiirakka

Muruseos:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

250 g voisulaa

Pohjataikina:

noin 2/3 muruseoksesta

2 dl piimää

1 kananmuna

Täyte:

1 l raparperipaloja

2 tlk rahkaa (2x250 g)

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

noin 1/3 muruseoksesta

 

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 min.