Tämä kakku meni jo viime sunnuntaina tuttavan kummipojan synttäreille. Juhlissa oli synttärisankarin lisäksi myös vieras, joka tarvitsi munattoman ja maidottoman herkun ja tein pienen jalkapallopuolikkaan heille. Muille tuli tavallinen täytekakku ja se jäi tuttavani tehtäväksi.

Munaton kakkupohja

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

50 g maidotonta margariinia

2 dl omenamehua

1/2 dl omenasosetta

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita mukaan sulatettu ja hieman jäähtynyt margariini, omenamehu ja -sose. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 min. Anna jäähtyä.

Kostutin kevysti Spritellä ja väliin laitoin mansikkahilloa sekä mansikkamoussea. Kakun kokosin pyöreään kulhoon saadakseni jalkapallon mallia kakkuun.

Mansikkamousse

1 prk Oatly vaniljakastiketta vaahdotettuna

3,5 dl mansikoita

sokeria maun mukaan

5 liivatetta

1. Soseuta mansikat ja lisää vaahdotettuun vaniljavaahtoon. Mausta sokerilla maun mukaan. Lisää liivateseos (liotetut liivatelehdet sulatettuna kattilassa pienessä vesitilkassa) koko ajan sekoittaen. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kakun täyttöä.

 Vaniljakastike ei vaahtoudu kovinkaan hyvin ja siksi liivatetta tarvitaan normaalia enemmän. Tuolla viidellä liivatteella mousse juuri ja juuri pysyy kasassa.

Koristelin kakun marsipaanilla ja sokerimassalla, sokerimassalehdillä ja sokerikreemillä.

Sokerikreemi

100 g maidotonta margariinia

3-3,5 dl tomusokeria

0,5 tl vaniljasokeria

1 tl vettä

1. Vaahdota margariini ja lisää tomusokeri siivilän läpi koko ajan vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja vesi.