Pienokaisen ristiäisiin leivoin myös pipareita. Sinne minne matkasivat vaaleanpunaiset tossutkin   Toiveena oli samantyyppisiä kuin nämä vaaleanpunaiset vauvapiparit.

Mukaan lähti myös paljon nallekarhuja. Onneksi, kuten myöhemmin selviää

Yhteensä pipareita oli 40 kpl.

Hempeitä vauvapipareita on todella mukava tehdä, mutta nyt näissä huomasin myös vähemmän mukavan asian. Kerran aikaisemminkin on käynyt niin (hääpipareissa), että jostain syystä pikeeri kuivuttuaan alkaa muuttua reunoilta kellerväksi. Silloin päättelin ilmiön johtuvan taikinaan lisäämästäni kanelista, mutta tämä oli vanha tuttu Fantasiakeksien taikina. Siis ilmiön aiheuttaa jokin muu. Kuivattelin päällystettyjä pipareita aika lähellä leivinuunia, keittiön pöydän päällä. Voisikohan vieressä oleva lämmönlähde vaikuttaa, sillä keltaisuus ilmenee reunoilla, ei piparin keskellä. Reunoilta kuivuminen on varmasti muutenkin nopeampaa. Onko kenelläkään muulla ollut samanlaisia ongelmia? Joka tapauksessa harmitti vietävästi, varsinkin kun en enää ehtinyt tehdä uusia.

Toinen pikeeriin liittyvä ongelma on kuivuneen pikeerin läikittyminen. Vähän ajan päästä kuivuneessa pinnassa alkaa näkyä vaaleampia laikkuja. Varsinkin vihreä väri tuntuu olevan ongelmallinen. Tämä ilmiö liittyy selkeästi kosteaan säähän ja ehkä jotenkin myös pikeerin koostumukseen. Pikeeri ei saa olla liian löysää, sillä se lisää vaaleita laikkuja. Talvisin en ole niinkään huomannut ongelmia laikkujen kanssa.

Mitä ongelmallisia ilmiöitä olette huomannut pikeeripäällysteissä ja onko mitään uusia vinkkejä tilanteen parantamiseksi? Pintaan tulevat virheet harmittavat, kun on urakalla koristellut ison kasan pipareita!

Kuvassa tummentumat eivät niin hyvin näy, mutta nuolien kohdilta löytyy kellastumaa.