Glögikakku taitaa olla jo vähitellen yksi jouluklassikoista, niin paljon niitä blogeissa ja lehdissä näkee   Itsekin näitä pari kappaletta tein. Yhden kotiin ja yhden aikaisemmin viemisiksi. Ohje on sama molemmissa.

Kotona nautittiin sydämenmuotoista, jouluruusuin (sokerimassasta) koristelluin, kakkua. Pursotukset ovat vispikermaa.

Ruusut lähempää.

Illanhämyssä kakku näyttää sisältä tälläiseltä.

Piparkakkupohjaan laiton noin 170 g murskattua piparkakkua ja ehkä noin 70 g sulatettua voita. Mousseen vatkasin 3 dl vispikermaa, lisäsin 250g vaniljatuorejuustoa, mausteita oman maun mukaan (noin 1 tl kanelia, 0,5 tl pomeranssia, 0,5 tl neilikkaa), 100 g sulatettua valkosuklaata, 4 liivatelehteä, ehkä noin puolikaan sitruunan mehu. Moussen hyydyttyä tein glögikiilteen (3 dl glögiä, 3 liivatetta ja hiukan punaista väriä). Valitettavasti teen nämä hyydykekakut mutu-meiningillä, maistellen moussea mitä tarvitaan lisää. Siksi ei tarkkoja ohjeita oikein ole. Yleensä mousse saa olla vahvempaa kuin mitä lopullisen kakun kuuluisi olla, sillä liivate syö hyytyessään makua. Yritänkin hyydyttää kakut niin pienellä liivatemäärällä kuin mahdollista ja annan liivatteiden kunnolla liota kylmässä vedessä ennen sulatusta.

Tämä meni jo ennen joulua viemisiksi. Koristeena pikkuinen piparkakkumökki :D Mökki näyttää varsinkin kuvassa isolta verrattuna kakkuun, koska kakku jäi melko matalaksi. Otin epähuomiossa isomman kakkuvuoan kuin piti :(