Toinen kakku meni 14 vuotta täyttävälle siskon tyttärelle. Hänellä ei ollut muuta toivetta kuin leopardikuvio kakkuun. Olisi ollut kiva tehdä vaikka käsilaukku tai jotain muuta hauskaa, vaikka leopardikuvioinen korkokenkä laatikon päällä. No, ehkä joku toinen kerta, kun on enemmän aikaa

Ajattelin ensin tehdä kakusta lierihatun, mutta minulla ei ollut massaa tarpeeksi. Käytin banaaninmakuista sokerimassaa, johon lisäsin hitusen ruskeaa taittamaan keltaista sävyä ruskeammaksi. Kuorrutettuun kakkuun maalasin elintarvikevärillä leopardikuvioinnin.

Ensin oranssinrusehtavaa.

Sitten mustaa.

Kuvio on todella helppo tehdä ja sävyjä sekä kuviointia voi muutella mielensä mukaan :D

Alareunaan tein ruskeasta kuorrutteesta nauhan sekä yksinkertaisen rusetin. Koristeena aiemmin tehty ruusu.

Kakkuohje

4 kananmunaa

1,5 dl Siro-sokeria

1 dl ohrakasta

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kevyesti sekoittaen, siivilän läpi, vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20-22 cm). Paista 175-200 asteessa 25-30 min. Anna jäähtyä, kumoa ja anna jäähtyä kokonaan vuoka päällä.

Kakkuun laitoin täytteeksi omenahilloa, mansikkakermavaahtoa ja pilkottuja tuoreita mansikoita. Kostutin sitruunamehulla. Täytettä ei ole mitenkään runsaan näköisesti, mutta omenahillo häviää kakkupohjaan ja mansikoita ei nyt tähän kohtaa sattunut niin paljoa. Ihan sopivasti minusta.