Tässä ohje enkelikakkuun.

Coconut Lemon Angel Food Cake (Jill Parker ja Joyce Parker: Amerikan herkut)

Kakkutaikina:

2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

9 kananmunanvalkuaista (6 keltuaista käytetään sitruunakuorrutukseen)

1 rkl vastapuristettua sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria (kyllä, ruokalusikallinen)

Sitruunakuorrutus:

2 liivatelehteä

1/2 dl vastapuristettua sitruunamehua

2 1/2 dl sokeria

6 kananmunan keltuaista

1 rkl vehnäjauhoja

3 1/2 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

1 tl raastettua sitruunankuorta

3 dl kookoshiutaleita

(Täyte on löysähköä eli jos haluat jämäkämmän täytteen, lisää vielä yksi liivatelehti. Sitruunaa voit lisätä, jos pidät oikein sitruunaisesta mausta. Kannattaa maistella täytettä )

 

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

2. Siivilöi vehnäjauhot ja 1/2 dl sokeria pieneen kulhoon.

3. Vatkaa valkuaiset, sitruunanmehu ja suola suuressa kulhossa. Lisää vähitellen loput sokerista ja vaniljasokeri.

4. Sekoita jauho-sokeriseos varovasti valkuaisvaahtoon.

5. Levitä taikina voideltuun ja leivitettyyn irtoreunaiseen vuokaan. Paista 40-45 min tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa (minulla kakku oli valmis jo reilun puolen tunnin päästä).

6. Kumoa kakkuvuoka ylösalaisin ritilälle jäähtymään. Jätä kakku kuitenkin vielä vuokaan ja irrota varovasti reunat sekä pohja vasta, kun kakku on jäähtynyt.

(Tämä jäähdytys kannattaa tehdä ohjeen mukaan. Ihmettelin, miksi pohja oli vähän lössähtänyt ja jostain nyt luin, että ritilällä jäädyttäminen on enkelikakussa tärkeää ja en ollut niin tarkka sen suhteen. )

Sitruunakuorrutus:

1. Pilko liivatelehdet pieneen kulhoon sitruunamehun joukkoon.

2. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot keskenään kattilassa.

3. Vatkaa mukaan maito ja lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua eli noin 10 min. Älä anna kiehua. Ota kattila levyltä.

4. Lisää vielä kuumaan seokseen koko ajan sekoittaen liivate-sitruunamehu.

5. Jäähdytä kiisseli ja anna hyytyä. Sekoittele välillä.

6. Vaahdota kerma, lisää siihen sitruunankuoriraaste sekä hyytynyt sitruunakiisseli. Peitä kulho ja laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.

 

Kokoa kakku: Halkaise kakkupohja keskeltä kahteen osaan. Levitä sitruunakuorrutusta. Nosta kansipuoli ja peitä kakku kauttaaltaan kuorrutuksella. Ripottele päälle runsaasti kookoshiutaleita.

Kakku on hyvin valkoinen myös sisältä.