Sain ystävältäni kivan leivontakirjan: Leipominen on ihanaa! (WSOY). Hän oli ostanut laatikollisen vanhoja kirjoja edullisesti ja koska hän ei niin paljon leivo, päätti hän lahjoittaa kirjan minulle. Kiitos, kiitos kirjasta!
Kirjasta löytyi tälläinen koristelu-ohje kukkien pursotusta varten. Massaa on minusta helpompi pursottaa kuin tavallista pikeeriä. Terälehtiä voi jopa varovasti muotoilla ennen kuivumista.
Pursotettava koristelumassa
2 liivatelehteä
8 dl tomusokeria
1 valkuainen
2 tl glyserolia (esim.Ullanunelmasta)
halutessa elintarvikeväriä
(laitoin lisäksi 1 tl sitruunanmehua)
1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min. Sulata ne kuumassa vesitilkassa.
2. Sekoita tomusokeri, valkuainen ja glyseroli. Lisää liivate niihin, niin saat notkean massan. Jos se näyttää liimautuvan, lisää hiukan tomusokeria.
3. Halutessasi voit värjätä elintarvikevärillä.
HUOMIO! Insanity kertoi kommentissaan, että apteekin glyseroli ei ole syötäväksi kelpaavaa, mutta leivontaputiikeista löytyy glyseriiniä leivontatarkoitukseen esim. Ullanunelmasta täältä:
http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=1430
Valkoisia ruusuja.
Hmmm... ja suihkaus helmiäissprayta. Voiko ilman sitä tehdä enää yhtään koristetta : )
Tomuvärikin tarttui tästä massasta tehtyihin kukkiin.
Tässä suihkuteltu kevyesti kultasprayta. Kukat ovat jonkin verran erilaisia, kun testailin pursotustyylejä.
Vaaleanpunaista sävyä.
Nuppusia.
Lehdet jäivät tekemättä, kun innokkaasti pursotin pelkkiä kukkia : D
Kommentit