KakkuHelmen juhlakakut-kirjassa oli kaunis omenankukkakakku ja siitä tuli idea tehdä koristelu tähän kakkuun. Omenankukkakakkuja löytyy kyllä netistä runsaasti jo aikaisemminkin eikä ihme, onhan omenankukka jotenkin niin herkkä ja keijukaismainen. Yksi kevään kauneimmista kukista.

Ystäväni pyysi kiitoskakkua vietäväksi harjoittelupaikkaansa. Urakka on ohi ja valmistuminen häämöttää. Kakun sisältä löytyy mansikkasosetta ja pätkismoussea. Koristelun suhteen oli toiveena vain, että kakussa on kukkia ja kiitos-teksti. Kakun reunat on koristelukammalla vedettyä kermaa ja pinnalla vaaleanvihreäksi värjättyä vaahtokarkinmakuista sokerimassaa. Kukat ja lehdet sekä kirjaimet ovat myös sokerimassaa ja oksissa on lisäksi Satin Ice (suklaa) kuorrutetta.

Kirjaimet tein tällä muotilla. Muotin S-kirjain on vähän hassu, muistuttaa lähinnä kaunokirjoituksen (vanhaa mallia) pientä s-kirjainta. Kirjainten asettelun oli tarkoitus olla sellainen tästä vaan rennosti heitettynä-tyylinen, mutta omaan silmään näyttää lähinnä sotkuiselta

Omenankukkia.

Lähikuvaa.