Nyt kyllä pitäisi tehdä ihan muita rästissä olevia hommia, mutta tuo piparibarbie jäi ajatuksena pyörimään. Eilen paistelin muihin juttuihin pipareita ja lopputaikinasta testasin ison piparikulhon paistamista. Se onnistui ja juuri puoli tuntia sitten tein pikapikaisen koristelun mekkoon. Nuorimmainen tilasi heti toisen mekon itselle koristeltavaksi. Oli sitä mieltä, että tämä on ihan liian väritön Noita kakkunukkeja onneksi löytyy lisää.

Vuorasin tämän (nurinpäin) vuoan foliolla. Tällä vuoalla olen tehnyt myös Barbie-kakutkin. Kaulin piparitaikinan ja "kuorrutin" vuoan, jonka olin laittanut uunipellin päälle. Laitoin vuoan uunipeltineen jääkaappiin noin puoleksi tunniksi tai yli. Näin taikina jähmettyy eikä paiston aikana valu niin helposti. Lisäksi kun käytin lopputaikinaa, se oli jo jauhottunut muutenkin jäykemmäksi.

Paiston jälkeen painoin keskelle pienen aukon kakkunuken tikkua varten. Tein vielä yhden lumitähden vyötärölle. Mekon alle mahtuisi isompikin karkkiyllätys.

Tomusokeria pinnalle ja piparibarbie on valmis 

Pieniä piparminttukeppejä löysin R-kioskilta. Ne ovat joulukuuseen tarkoitettu, mutta irroitin ne muovistaan näihin piparitöihin. Sopivan pikkuruisia moneen tarkoitukseen.