Osallistuin Leivontafoorumin Valion extra-haasteeseen myös näillä pikkuherkuilla. Whoopiet eivät enää ole mikään uusi juttu Suomessa, mutta ei ole vaan tullut tätä ennen kokeiltua. Ihan kiva "uutuus", pehmeitä kakkusia suuren pikkuleivän muodossa.

whoopies-normal.jpg

Ohje on oma sovellus useasta eri ohjeesta:

Valmistusaineet:

5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl taloussokeria
80 g Valion voita
1 1/2 dl Valion turkkilaista jogurttia
2 kpl kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl fariinisokeria

Täyte:
400 g Valion mangotuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria

Koristelu:
kookoshiutaleita
strösseleitä
nonparelleja

Valmistusohje


1. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää taloussokeri ja sekoita hyvin sekaisin.

2. Sulata voi, anna hetki jäähtyä. Lisää jogurtti, kananmunat, vaniljasokeri ja fariinisokeri. Sekoita hyvin.

3. Yhdistä kuivat aineet kosteisiin aineksiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
Pursota leivinpaperin päälle ympyröitä (halkaisijaltaan 2-3 cm). Jätä reilusti väliä toisiinsa, n. 5 cm, koska taikina paisuu uunissa. Anna seistä noin. 5 min ennen paistoa.

4. Paista whoopiet 180 asteessa 10-12 min, kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä.

6. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Makeuta tomusokerilla makusi mukaan. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota kakkusen tasaiselle puoliskolle täytettä. Paina toinen puolisko kiinni ja koristele halutessasi reuna kastamalla se samantien kookoshiutaleisiin, nonparelleihin tai suklaaströsseliin.

Jos täytettä jää yli, käytä se esim. muffinssien koristeluun. Täyte säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Täytereunan voi koristella, jos haluaa.

Osan täytin pehmennetyllä jäätelöllä. Pursotuksen jälkeen laitoin jäätelöwhoopien samantien pakastimeen jähmettymään. Helpompi syödä, kun jäätelö ei ole liian pehmeää.